Om projektet

Cybersikre Fødevareværdikæder

Sikkerhed styrker forretningen

Fødevareindustriens komplekse værdikæder skal cybersikres

Cybersikre Fødevareværdikæder er et to-årigt projekt finansieret af Industriens Fond, der arbejder med at styrke cybersikkerheden i fødevareværdikæderne ved at udvikle og udbrede værktøjer til små og mellemstore virksomheder.

Den øgede digitalisering gør, at cybersikkerhed i stigende grad er et afgørende konkurrenceparameter for danske virksomheder.

Det gælder særligt inden for fødevareindustrien, hvor skærpede leverandørkrav og et højere beredskab over for cybertrusler bliver endnu mere essentielle fremover.

Tools til at øge cybersikkerheden

Derfor sigter projektet Cybersikre Fødevareværdikæder mod at udvikle, målrette og teste et tookit omkring cybersikkerhed til SMV'er i fødevareindustrien, der gør dem i stand til at:

  • Analysere, vurdere og håndtere egen cybersikkerhed helt op på ledelsesniveau
  • Bidrage professionelt til cybersikker dialog og samarbejde i deres værdikæde
  • Tookittet udrulles digitalt og stilles frit tilgængelig for alle landets virksomheder.

I projektet afholdes der blandt andet Cyber Awareness Workshops, særlige udviklingsforløb for udvalgte virksomheder i specifikke værdikæder samt udvikling og udruldning af den branchemålrettede toolbox.

En del af en samlet indsats for styrket cybersikkerhed

Projektet er finansieret af Industriens Fond som en del af en samlet indsats for at styrke cybersikkerheden i danske virksomheder. Dels for at virksomhederne skal stå stærkt i kampen mod stadig mere avancerede hackerangreb – dels for derigennem at styrke deres konkurrenceevne.

Cybersikre Fødevareværdikæder kører fra august 2023 til januar 2026 og er ét af ialt fem projekter, Industriens Fond har støttet med samlet 40 mio. kr. for at styrke danske virksomheders arbejde med cybersikkerhed i værdikæderne.

Bag projektet står

Projektet er finansieret af Industriens Fond og gennemføres i et samarbejde mellem Food & Bio Cluster Denmark, Alexandra Instituttet, SecuriOT, Dansk Cater, Salling Group, DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer.

Kontakt Senior Business Development Manager Eva Nautrup fra Food & Bio Cluster Denmark herunder og hør mere om baggrunden eller samarbejdsmulighederne.

Eva Nautrup

Eva Nautrup

Senior Business Development Manager

Hold mig orienteret

Tilmeld dig herunder, hvis du ønsker at modtage nyt om kommende events, tools eller aktuelle nyheder fra projektet.